En förvirrande dag

Dagen började hyffsat bra men efter ett tag blev den bara förvirrande. Jag kunde inte riktigt tänka. Jag vet att jag inte har bloggat så mycket på senaste tiden men det är nu slutet på vårterminen och jag har massor att tänka på. Sen när man blir ledig ska jag försöka blogga på som jag brukar! Men detta är inget "bloggstopp", jag skriver så fort jag har något att skriva om.

Hälsn. /Foffe

Knappt man vågar gå och lägga sig

När man vet att man kommer vakna upp till en dag med massor att tänka på. Imorgon är verkligen veckans hemskaste dag!

Osynlig väska?

Nej, det är kanske inte riktigt det jag vill ha men antingen en axelremsväska som bara kan ligga slängd på höften, diskret. Antingen en svart eller vit, eller kanske brun. Och nej tack, ingen svart quiltad med guldkedja, de är jag less på. Utan en riktigt, riktigt diskret men ändå som är snygg. Eller så tänker jag mig en kuvertväska, men det är jobbigt att bära runt på. Det är skönt att ha något som inte märks. Vad skulle du välja om du behöver en smart väska för nycklar, busskort etc?
Den
här från Wedins är verkligen hur snygg som helst. Jag gillar den jättemycket och vill ha den men den är dock för dyr för min stackars plånbok just nu! Sen har vi ju partyväskan jag har skrivit om tidigare, visst är den snygg, men den förra är mycket finare!



Denna goding är från H&M och man tar axelremsväskan från Wedins och jämför lite så lägger man ju till bara 50 kr får du en väska i äkta skinn! Men vilken är snyggast?

Update: Jag kan nog glömma väskan i skinn. Jag hinner ju inte beställa den och lär ju inte hitta den på något H&M i närheten. Men den är snygg :-)

Mors dag

Glöm inte bort alla mammor där ute idag!




Vykort lånat från
ROLIGA KORT

...På lördag?

image220

Vitt ribbat linne H&M
Kofta med cashmere Gina Tricot
Jeans Lee
Halsband I.Me.My

Det kommer nog bli lite mindre bloggande den kommande tiden. Dels har jag mycket att göra och imorgon måste jag plugga. Usch, fast helgen har känts ganska lång. Skönt med en dag kvar!


Fortsatt trevlig kväll /Foffe


Lindex Shop Online - öppnad!



Lindex har äntligen öppnat sin webshop vilket jag tycker är kul för att se hur det konkurerar med de stora webshopjättarna (H&M t.ex.). Dessutom, det bästa av allt, har de en hel del snyggt så det är bara att spana in. Och en till kul sak är "modetipsen" under plaggen där man snabbt får hjälp hur man kan matcha ihop den.

"Vikt"-bloggarna tar över modebloggarna?

Under min senare bloggtid har det varit framför allt modebloggarna som dominerade alla listor och topplistor men nu till sommarn (passande nog?) kommer s k "gå ner i vikt"-bloggar som också har blivit väldigt populära. Kul att något nytt kommer, men det var kanske inte riktigt det jag hade hoppats skulle bli nästa "bloggtrend". Vad tycker du?

guldigt                            image17

Vänstra bilden är lånad från modebloggar och den högraär från en "viktblogg"

...På onsdag?

image201

Det ser ut som jag håller på och trilla på bilden, inte så bra bild, men men

Blus Lindex
Jeans Köpta i Frankrike

Så mycket?

Hjälp! Det är jättemycket jag ska skriva om Frankrikeresan så det hinner nog inte bli färdigt idag heller =/ :O Men jag skriver på!

Snott en lista

Tagen från Chewinggum!

1. Kan du fixa en punktering och byta torkarblad själv?

Nehä-ä du, det kan jag inte!
2. Hur äter du ett äpple?
Med munnen

3. Är du rädd för små svarta kryp med många ben?
Aa...

4. Big Brother eller Sportnytt?
Sportnytt

5. Rent spontant, om du får välja en present till dig själv, vad skulle det bli då?
Ingen aning!

6. Är du mörkrädd?
Nej, det är jag nog inte. Kanske lite.

7. Resmål som fascinerar?
Just nu är det framför allt New York men också Paris

8. Ditt senaste telefonsamtal?
Oj, det minns jag inte. Jo just det, någon av min systers kompis ;)

9. Om du får välja en artist som kommer och spelar för dig på din födelsedag, vem blir det?
Svårt att säga, kanske Elton John eller någon :)

10. Förrätt eller efterrätt?
Efterrätt!

11. Bästa stunden på dagen?
Kvällen, när allt är gjort :)

12. Tre saker du alltid har med dig?
Mobil, nycklar och många tankar

13. E-post eller snigelpost?
Snigelpost, är det vanliga brev? I så fall snigelpost :) Det är mycket roligare!
14. Den senaste komplimangen du fick?
Hehe, att jag var snäll :-)

15. Senaste gången någon skällde på dig?
Det var nog när jag råkade stötta till systers myggbett !


Nytt, sommarfräscht i beautyboxen

image194


Idag (redan) kom min leverans från Yves Rocher. Eller den kom tidigare men jag hämtade ut den idag. Med följde två ljuvliga ögonskuggor. En i turkosblå och en i kanelbrunt med lite guldiga toner. Även två hallonröda läppglans och ett läppstift i färgen rosa fushia. Mina premier var en strandväska och en kanga (ett skynke man knyter på höften). Jag är väldigt nöjd, även om både läppglansen och läppstift var rödare än vad jag trodde. Speciellt läppglanset som var riktigt färgstarkt, det blir ett riktigt partygloss! Premierna var faktiskt förvånansvärt bra den här gången! Trogna sommarfavoriter!

...På tisdag?

image193

T-shirt Zara
Jeans Köpta i Frankrike

Till hade jag Puma-jackan och Reebok-skorna

Upptagen

Hej!

Varför har man så mycket att göra? Det ser inte ut som att jag har tid att berätta om Frankrike-resan idag heller för tiden är knapp och kameran krånglar. Usch! Dessutom hittar jag inte papperet där jag hade sammanfattat resan. Typiskt! Men allt löser väl sig sen.

Idag är det som ni kanske har förstått den mest jobbiga dagen på eftermiddagen och kvällen för själva dagen är kort och lugn men sen får man massor att göra. Jag hade gärna satt mig ner och kollat på inspelningen av ESC finalen men det är ju bara att glömma. Det gick att se den i Frankrike men tvn var minimal likaså ljudet var sprakande och så var det franska kommentatorer. Annorlunda, kanske lite småkul men också oförståligt.

Nu ska jag i alla fall koppla av lite framför datorn innan jag måste ta tag i allt!


/Foffe


Utmaning: Vardagsglamour

Jag antar utmaningen från Bluedreams att skriva vad man tycker är vardagsglamour. För mig blir det lite mer lyxkänsla med:

  • En god tidning i handen. Och inte en som bara handlar om mode, sånna har jag svårt för, utan om allt möjligt. Livstil, kultur, gärna noveller, recept och roligt skvaller. Men med mode på det.
  • Tända ljus. Ett par lyxiga ljus som doftar gott!
  • Mörk choklad är inte bara fantastiskt gott utan också glamourkänsla för mig.
  • Något gott att dricka, fina glas. Kanske några kex.
  • Bakgrundsmusik, och då föredrar jag gärna lite jazz eller något lugnare.
  • Färsk pasta. Det höjer hela måltidens glamourfaktor, och dessutom är det så mycket godare!

Givetvis finns det mycket mer som känns lite extra lyxigt men detta är några punkter som gäller för mig.


Nu är jag hemma igen!

Hej!

Jag är tillbaka. Och jag har en del att skriva om, men det blir först imorgon. Nu är jag trött och ska ta det lugnt och försöka komma in i vardagen ;P

/Foffe


I Danmark

Hej allihopa!

Nu sitter jag i loungen i Köpenhamn och jag hittade en dator. Toppen! Första loungbesöket gjordes på Landvetter och flygresan till Köpenhamn gick jättebra. Det tog ca 30 min att flyga tror jag men det kändes mycket snabbare. Jag och syster spela fia hela vägen. Fast det var snålt med vatten, de bjöd på flyget men jag var jättetörstig så jag hade gärna haft mer ;)

Jaja, nu sitter jag här i Danmark. Loungen är jättefin men de hade inte så mycket. Och det är extra jobbigt för oss nötallergiker att hitta saker och äta. Jag frågade om en chokladmuffins och hon sa att det inte var några nötter, bara vanlig choklad. Typ Daim. Jaha, det var ju bara att skippa. Det är ju nötter i Daim! Slutligen hittade jag några chips så en del sånna har det blivit, några glas Sprite och Shweppes plus en kopp kaffe. Om knappt en timma ska jag till boarden och sen väntar en ca tre timmar lång flygresa till Frankrike. Det känns overkligt!

Tyvärr blir det inga bilder nu för jag kan inte ladda in de på en offentlig dator. Inte så konstigt kanske ;) Kul att jag hittade en dator här i alla fall! Nu ska jag fika det sista och snart fortsätter resan!

Ha det gott!

Hälsningar från Foffe i Danmark


Hejdå Sverige!

Godmorgon!

Det känns konstigt att jag vaknar i Sverige men att jag senare kommer gå och lägga mig i Frankrike. Snart ska vi åka till flygplatset och det sista är packat. Efteråt kommer jag berätta så mycket jag kan om semestern och det kommer bli en hel del bilder ;) Jag kommer sakna bloggen jättemycket men jag hoppas att vi hörs efteråt!

Hejdå /Foffe

Heja Sverige!



HEJA SVERIGE OCH THE ARK!!

Hoppas att det går riktigt bra för de i ESC. En femte vinst vore inte dumt. Bland mina andra favoriter står Georgien och Armenien högst upp men också Turkiet är en favorit. Heja på!

Vem bär den bäst?

160115-160


En blommig blus är fint i sommar och Nicole och Lindsay kör på samma variant. Båda bär de till höga klackar men Nicole kör mer avskalat med ett par svarta, tajta jeans och armband. Och mobilen är kanske en accesoar den också. Lindsay kör på mer prylar; ett par blåa jeans, en grå väska i handen och en skinnjacka. Om Lindsay hade skippat den där väskan hade det varit jättesnyggt men hon hade ändå inte nått upp till Nicoles nivå. VAD TYCKER DU?

Fredag

Hej!

Igår hade jag tänkt blogga mer än jag gjorde men vi fick oväntat besök av kusinerna så vi hade en trevlig stund tillsammans med måltid och tårta. Och så såg jag lite på Eurovision, jag är jätteglad att Georgien gick vidare :) De var mina favvosar! Jaja, i alla fall.

Det känns helt otroligt att det är imorgon vi skall åka iväg. Till Frankrike. Vad skönt att slippa känna, usch snart är helgen slut! För jag kommer ha en väldigt lång helg ;) Förhoppningsvis blir det en smula bad också, hotellet har ju pool om havet skulle vara för kallt, vilket jag förmodar! Och det ska bli lite spännande att åka flygplan nu, det var ett tag sen sist. Ojojoj, jag tror faktiskt det var tre års sen! Det kommer bli jättekul! Dessvärre blir det inget bloggande direkt från semestern men efteråt hoppas jag att jag ska kunna dela med mig av den så gott som det går!

Men först, fredag. Skönt att allt är överstökat, jag har inget jag "måste" göra. Me jag skulle nog förresten behöba fixa med packningen. Ja, det får jag göra! Ikväll blir det Doobidoo!!!

Trevlig kväll!!!!! /Foffe

Torsdag

Hej!

Bara en dag kvar och jag tror att imorgon är dagen lite kortare. Ikväll ska jag bara ta det lugnt (för jag har absolut inget att göra) och så ska jag se början på ESC Semifinalen! Jihooo! Vad gör ni?

/Foffe

Onsdagens önskeoutfit

image192

Blus Ellos
Capribyxor Ellos
Halsband KJL
Väska H&M
Skinnballerina Din sko

Fixa vårsminket - på rätt sätt

I vår är det skimrande mettalic och pasteller som gäller. Skimrande läppar är också hel rätt.
- De senaste säsongernas sotade ögon kommer att finnas kvar, men nu leker vi mer med mjuka och glada färger, säger Sara Strand, makeupartist med egna makeupmärket POP.
Hyn ska vara skimrande och ha färg. Använd ett rosa rouge på bullen mitt på kinden och en highlighter för att få den fräsha vårlooken. Rikligt med mascara är också trendigt men man ska hålla det mer städat och prydligt. Mindre av det här punkiga. Läpparna ska vara i bär-färger och ett läppstift med lite, lite glans kommer vara toppen i vår. Vårens nagellacktrender går i alla nyanser av rosa. Från starkcerise till lite mjukare babyrosa (faktiskt).

All inspiration kommer från
Kicks.

Här har du produkter som ger dig en trendig vårlook:

POP* Eye Cake Bright Greens, 195 kr.Max Factor Silkgloss nr 320, 90 kr.Lancôme Color Design ögonskugga nr 805, 170 kr.

Foto Kambiz/Söderbergh Agentur








Från POP, Max Faktor och Lancôme



Vuxen?

Gör ett vuxentest här.

Enligt testet skulle jag vara 17,3 år. Hmm...

Snart där

Hej!

Onsdag, fast för mig känns det som torsdag eller fredag. Jag vill att veckan ska gå fort men bara för det går den extra sakta. Imorgon är det ESC kval, på fredag är det fredag (;D) och bara det är ju bra, dessutom tror jag Doobidoo skulle börja kanske. Och på lördag far jag iväg! Får vi se om jag får någon användning av min begränsade franska där nere ;)

kram /Foffe

Önskeoutfit

image191
Skjorta Topshop
Jeans H&M
Skinnväska H&M
Skor Din sko

Ny favorit


Jag som gillar bruna skinnväskor är väldigt glad över att H&M har fått in den här nyheten. En snygg skinnväska med tyvärr ganska korta handtag. Men jag älskar färgen och formen i övrigt, och en med korta handtag vore kanske kul att ha ändå. Jag tycker om den!

...På tisdag?

image190

Vit topp H&M
Jeans Lee
Sjal H&M
Jacka Zara
Väska Accessorize
Vita tygskor

Hm, vilken dag. Skulle kanske säga hej förresten, men jag är trött och hungrig och vill bara slänga mig på soffan och äta. Bjöd på mina fina gröna böcker i väskan. Idag hade vi en farbror (eller ja, man, gubbe, kille, nej förresten inte kille, farbror) på besök som höll föreläsning om Afrika. Han var skum men själva föredraget var intressant och jättekul att höra på. Man fick en helt annan bild av Afrika och han visade vilka skillnader det var mellan olika familjer ekonomiskt. Skolorna såg också helt olika ut beroende på var man befann sig, på landet eller i stan. Jo men det var faktiskt kul. Annars var dagen inte mycket att hurra över.

Ikväll blir det pluggande och eventuellt lite TV-tittande. Längtar till på torsdag av två anledningar, en kan ni säkert gissa er till ;-) Men i alla fall, en fortsatt trevlig tisdag!!

/Foffe

...På måndag?

image189

Vitt linne Gina Tricot
Röd topp Gina Tricot
Jeans Crocker

Till:
Reebok-skorna och den vanliga väskan och jackan

Den lilla vita

Eyelet babydoll dress large viewCheesecloth Smock Dress 

Den lilla svarta ersätts, passande nog till våren, av den lilla vita. Perfekt tycker jag! Man kan ha en svart att ha på nyårsafton och vid julhögtider och sen den vita vid midsommar. Jag tycker om spets, vidd och puffärm. Att ha fickor skulle vara en kul detalj också. Här är två fina varianter. Den vänstra är en dyrgrip ifrån Juicy Couture och den till höger kommer ifrån Topshop.

Snabb vår-trendguide

Få koll på vad du skall satsa på för att vara trendig i vår, och vad du skall ersätta och lägga på vinden inför denna säsongen. Källa och bilderna kommer ifrån Aftonbladet.

Inne: Stort och piloter.
Ute: Litet och ­sportigt.
Mina åsikter: Att stora solbrillor och pilotisar är trendigt är kanske ingen nyhet.

Inne: Ceriserosa. Ute: Babyrosa.
Mina åsikter: Rosa överhuvudtaget är nog största favoriten för mig, men jag föredrar faktiskt babyrosa framför ceriserosa, även om cerise just nu känns riktigt rätt! Klänningen på bilden kommer ifrån Stella McCartney

Inne: Bandana Ute: Cowboyhatt
Mina åsikter: Både en bandana och en cowboyhatt är ganska udda huvudbodnader och jag skulle inte kunna se cowboy-hatten som en ute- eller innegrej utan den kör man på när man gillar det. Till bandanan, bli inte oroliga, detta är faktiskt en cool nyhet. Istället för diademet kan man knyta den och varför inte sätta upp håret i en toffs. Detta finns i massa olika prisklasser så det är bara hitta något som passar dig. På bilden ser du hur snyggt Nicole Richie slarvigt knyter en bandana i håret, för att piffa till det.

Inne: Stora ringar
Ute: Blingigt strass
Mina åsikter: Blingit strass, mjo, i måttlig mängd. Inte över hela solglasögonen, diademet eller på tröjan men det kan vara snyggt. Blingbling kan kännas lyxigt om det är på rätt sätt. Stora ringar.. jag får panik! Det enda som dyker upp i huvudet är de där fasansfulla tumringarna. I och för sig är det inte riktigt samma sak, men jag tycker att det påminner om varandra en aning. En stor ring, nej tack! Dock känns det faktiskt trendigt.

Inne: Korta jeansshorts.
Ute: Långa jeanskjolar.
Mina åsikter: Korta jeansshorts är hur snyggt som helst, och jag är glad att det är en ny trend! Känns lika rätt varje sommar. Långa jeanskjolar känns dock inte alls bra.

Inne: Sotad kajal.
Ute: Läppenna.
Mina åsikter: Trend inom smink är alltid lite annorlunda, jag tycker om att det finns trender (som metallicögonskuggorna som är hel rätt i vår). Men att något skulle vara ute tycker jag känns konstigt. Man tar det som passar looken helt enkelt. Sotad kajal är dock snyggt och läppenna till rätt helhet är också snyggt.

Inne: Skinnkjol. Ute: Volangkjol.
Mina åsikter: Hm, här är jag lite kluven. För jag gillar varken volangkjol eller skinnkjol. Men en volangkjol kan jag i alla fall bära, men en skinnkjol. Nej! Ett tips också till er som har massa volangkjolar sen förrförra säsongen. Ha den som klänning med ett skärp eller sidenband i midjan, det är fortfarande okej!


Nya skor



Dessa skorna hittade jag på H&M och de var jättesnygga! De fanns även i benvitt, svart och brunt men jag gillade de röda. De har också en liten, liten klack. Dagens köp, nöjd :)

En lång helg

Godkväll!

Var iväg och köpte det sista inför trippen så nu känner jag mig väl förberedd. Skall nog skriva om en lista med kläder också. Med mig hem i klädväg, eller snarare skoväg, fick jag ett par flipflops i lite annorlunda variant från H&M. De kostade endast 98 kr och var både snygga och sköna, de tas eventuellt med.

Än är klockan inte mycket men jag antar att tiden far iväg snart och jag anar att jag har lite jag ska förbereda inför morgondagen. Den här veckan hoppas jag ska gå bra och fort. Jag tror vi skulle ha någon slags föreläsning på tisdag eftermiddag men jag fattade aldrig var den skulle handla om ;) Annars händer nog inget speciellt.

Fortsatt trevlig kväll /Foffe

Mindre än en vecka kvar

Hej!

Helgen har varit bra och det är jätteskönt att det är mindre än en vecka tills vi ska åka till Frankrike! Idag ska jag åka iväg en stund och se om det är något jag behöver.

/Foffe

...På fredag?

image187

T-shirt Diesel/Second hand
Jeans Lee

Uscha vilken hemsk bild! Nåväl är det äntligen fredag och mormor, morfar och morbror har anlänt! Vi började fika med lite bullar och kaffe och snart blir det middag, kalopps (stavning?).
Skönt att veckan är över, en kort tredagars-vecka kändes mycket lång. Helgen och sen är det knappt en vecka kvar till Frankrike! Can't wait! Kommer dock sakna bloggandet :'(

Ikväll ska jag se på Inför ESC, ingen är förvånad :) Och bara ha det trevligt! Vad gör du ikväll?

Trevlig fredag /Foffe

...På torsdag?

image185

Vit blus Lindex
Jeans Lindex
Halsband I.Me.My
Metallic-ballerinas Din sko
Jacka Zara
Väska Accessorize
Pilotisar Guldfynd

Såg/pilbåge-trend?

City Tote - BlackCity Tote Glazed Leather - True Grey*City Tote XL - Black

Oversize-trendigt i all ära men hur ser handtagen ut? Jag tycker att det ser ut som om man har sytt fast väskan på en såg eller en pilbåge, och ska man bara hålla den sådär i handen? Usch, nej tack! Vad är det här för väsktrend? Vad tycker du?


Samtliga väskor är från märket Anna Corinna


Snyggt!



Sofi klär sig nästan alltid snyggt och detta var verkligen en outfit som föll mig i smaken. Kort klänning med fickor och zebror till det leggins och sen ett par röda skor, som en färgklick. Hur snyggt som helst! Och själv är jag överförtjust i frisyren!

...På onsdag?

image183

Svart t-shirt H&M
Grönt linne med
Nicke Nyfiken på Only/Vero moda
Jeans Lee
Halsband I.Me.My
Vita tygskor
Jacka Zara och väska Accessorize köpta i Stockholm
Pilotbrillor Guldfynd


Hej!

Första dagen var helt okej, men jag längtar redan till helgen. Och imorgon är det en lång dag. Hjälp! Men det är trots allt redan onsdag och inte långt kvar till helgen. Veckan är helt oplanerad (tror/hoppas jag) men i helgen kommer mormor, morfar och morbror över :)

Vad händer i din vecka?

Hälsn. /Foffe



Sista dagen

Det känns som om jag har varit ledig i evigheter. Långhelger är grymma! Imorgon är tillbaks i vardagen som gäller, inte dåligt det heller (?). Det återstår ju att se.

Längtar bara mer och mer till Frankrike! Har inte tänkt att det ska bli någon shoppingsemester men lite vill man ju spana och det är ju alltid gott att ha lite pengar så att man kan köpa om man hittar något man vill ha. Ska kolla på smycken, accessoarer, kanske någon fin blus och eventuellt någon skönhetsprodukt.

Nu ska jag ta en dusch!

Trevlig kväll /Foffe

Klä dig i byxdress

image182

Belles modeblogg fanns en rolig utmaning. Man fick välja på tre olika byxdressar från Topshop och sedan svänga ihop en outfit. Jag höll det ganska simpellt med höga klackar, långt dinglande halsband och en läcker väska.

Byxdress Topshop
Halsband H&M
Pumps Skopunkten
Mulberry Bayswater

Dagens inköp



Fick faktiskt lite tid till shopping idag. Och det blev mer än förväntat.

1. Ett par tygskor med snörning. Alltid praktiskt att ha och så var de riktigt sköna också.

2. Istället för remsandaler som det verkligen led brist på i skoaffärerna. De här små skorna med liten klack var hur sköna som helst och ska definitivt med ner till Frankrike.

3. Ett KJL-inspirerat halsband från I.Me.My. Tyckte att det kändes bra då KJLs variant ÄR för dyr för mig. Jättenöjd!

4. Ett par pilotisar köpta från Guldfynd. Dagens kap, 39 kr!

Härligt med lite shopping sista helgdagen. Nu blir det inget mer till Frankrike!!


Förberedelser

Inte så jättelångt kvar till resan till Nice! Har redan börjat kolla ut vad jag ska packa med mig. Sköna skor, fliflops, min gula H&M-klänning. Linnen, shorts, kjol, ja lite smått och gått. Högst upp på önskelistan just nu står ett par remsandaler. Antingen köper jag väl det nästa helg eller kanske i Frankrike?! Är lite nyfiken på Second Hand-butiker i Nice, jag vet inte om det finns. Jaja, tillbaka till förberedelserna. Jag tar inte med mig så mycket smink, mascara, läppglans och ögonskugga får räcka. Och en hårspray. I accessoar-väg blir det bara min tygkasse från H&M, kanske nått halsband och eventuellt något extra.